TÒQUIO AL COR

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE

JORGE GAMERO   

Sala Polivalent. Biblioteca Can Baró   –   Corbera de Llobregat

dimecres, 22 de gener de 2020

Dissabte, 7 de setembre de 2013. Reunit el COI a Buenos Aires, cau la candidatura de Madrid a favor de Tòquio per a la celebració dels jocs olímpics de 2020. Joan, un noi que aleshores tenia catorce anys, veu el veredicte per la televisió amb la seva família des del sofà de casa. En aquell moment decideix que ell vol participar en aquells jocs.

“LA POR AL FRACÀS,
EL VERTIGEN DE L’ÈXIT,
L’ESFORÇ,
UN VIATGE A KENIA
I EL VALOR DE L’AMISTAT
COINCIDEIXEN EN AQUESTA
AVENTURA.”

Jorge Gamero, nació en Barcelona en 1965. Licenciado en Filología Románica, durante cuatro años fue profesor de Secundaria. Trabaja desde el año 1994 en el sector editorial educativo. En 2005 publicó un libro de relatos para adultos, El leedor fósil (March Editor).

El llibre Tòquio al cor és la segona novel·la juvenil de l’autor, i tracta sobre l’afany de superació d’un jove esportista de 14 anys que es proposa el repte de participar en els Jocs Olímpics de Tòquio de 2020. És un llibre molt recomanable per a tots els joves esportistes, especialment els atletes, que ens parla del valor de l’amistat, de l’esforç recompensat, del treball també mental, de la necessitat d’estar emparats per un equip, de la por al fracàs, i de les diferents sensacions que experimenta un esportista d’elit durant la seva formació des dels començaments.

L’autor, a més, ens va explicar la seva vida com a escriptor, la seva gestió del temps i les seves aficions.

Des de la junta de l’XDEC agraïm cordialment la visita de Jorge Gamero i desitgem que la seva pròxima novel·la, en la qual està treballant actualment, sigui un nou èxit literari.