La última Garamante

Presentació del llibre LA ÚLTIMA GARAMANTE

Isabel Gallo

Sala Polivalent Biblioteca Can Baró

Dijous 9 de juny de 2022

Isabel Gallo, aventurera i viatgera intrèpida, que viu a Fontpineda des de la seva infantesa. També es una gran escriptora.

Va ser responsable de redacció i maquetació de la revista Encuentros de Corbera.

Entre el 84 i 86 responsable de redacció i maquetació de la Revista Municipal de Corbera, L’Avançada.

Ha participat en el Taller de Escriptura de la Biblioteca de Pallejà i ha participat en diversos certàmens públics literaris dels que te alguns premis en narrativa curta i poesia.

Ha escrit varis contes infantils i dos llibres mes a part del que presentem avui.

Pachamama Diari d’un viatge a Peru

Ligero equipaje en el país de los pañuelos.  Diari d’un viatge a Iran

Les seves aventures en el mon del 4×4 li han permès conèixer llocs remots del mon i tenir contacte amb altres cultures. El que li ha permès escriure el seu últim llibre La Última Garamante.

En un lloc del Sàhara libi, quan inevitablement el poble tuareg ja és una societat debilitada i desorganitzada. Tot i les dificultats, Heiba es resisteix a abandonar aquest tros de món, intentant transmetre a la seva filla els valors i l’origen de la seva nissaga. Anys més tard un grup d’espanyols, a bord de cotxes tot terreny, arriba a aquest mateix escenari enfrontant-se a un dur recorregut per immensos mars de sorra, afrontant altíssimes dunes i abruptes altiplans amb roques colossals, sobre les quals els seus antics pobladors, fa milers de anys van deixar testimoni amb magnífiques pintures i gravats, evidència d’un temps humit i verds paratges. Ona Codinach, una jove psicòloga catalana, al principi reticent a participar al raid de 4×4 queda captivada per l’embruixament del desert més bonic del món, també un dels territoris més hostils de la Terra, on l’aventura li cobra el seu pas, marcant un abans i un després a la seva existència. Una novel·la que transportarà el lector des dels orígens del regne dels garamants fins a l’esdevenir del poble tuareg dins l’actualitat sociopolítica mundial a través dels diferents països per on es mouen els protagonistes. Amb un final revelador per a Ona, en un moment crucial per a la humanitat víctima de la pandèmia causada per un nou virus.