
SESSIÓ DE CHI KUNG
Silvia Gavin
Disciplina mil·lenària xinesa que enforteix el cos físic i la seva estructura energètica
És aconsellable anar al taller amb roba còmoda
Dissabte, 15 d’abril de 2023
lloc: exterior Monastir de Sant Ponç de Corbera
en cas de pluja: Sala d’Igualtat
Sòcies: Gratuït. No sòcies: 15 €
PLACES LIMITADES
Que és i que aconseguim amb les pràctiques mil·lenàries del tai-chi i del
qi-gong/chi-kung?
Tan el Tai Chi com el Chi Kung són les dues disciplines mil·lenàries d’origen xinés i que s’han anat popularitzant al món occidental, i no és d’estranyar ja que s’ha demostrat els molts i grans beneficis que aporten aquestes disciplines i que es poden practicar a totes les edats sense límits.
TAI CHI
En origen el Tai Chi és un art marcial de defensa.
Hi ha diversos estils de Tai-chi com a art marcial però els més difosos arreu del món són l’estil Chen ,que durant molts any va estar protegit per aquesta dinastia per tal que no fos difós i l’estil Yang que podríem dir és el més practicat i potser conegut.
Amb el Tai Chi treballem amb l’energia vital equilibrant el cos i la ment.
A través del moviment suau i continu, s’afavoreix la circulació de l’energia, es regula la respiració, es reeduca la postura, s’alliberen les tensions i es desenvolupa la calma i la concentració.
En la pràctica de Tai Chi inclourem sempre treball de Chi Kung.
CHI KUNG
Disciplina mil·lenària xinesa que enforteix el cos físic i la seva estructura energètica. Combina els exercicis dinàmics suaus d’obertura articular, d’enfortiment dels tendons, de treball sobre els òrgans interns, d’estiraments dels meridians i de la regulació de la respiració, amb pràctiques més estàtiques d’alineament postural i meditació.
La finalitat és harmonitzar cos-ment-esperit i desenvolupar la consciència.
Físicament i per aquelles que tinguin curiositat en saber a un nivell més de salut quins són els beneficis us diria sens dubte i principalment aquests:
Millora l’equilibri, la flexibilitat, enforteix músculs i tendons, redueix el risc de caigudes, millora malalties com les del cor o problemes de tensió alta així com l’artritis entre d’altres.
Dir també que es tracten de practiques que ens fan estar més presents en l’aquí i l’ara i per tant podríem dir es una meditació en moviment.
Aquestes descripcions que faig d’aquestes pràctiques he de dir que sols són un petit molt petit resum del que realment són i ens aporten.
Com tot amb aquests tipus de pràctiques recomano no posar expectatives, simplement practicar-les amb l’atenció, emoció i intenció que amablement requereixen.












