Llueven Vacas

Projecció de la Pel·licula   LLUEVEN VACAS

Sala Diadema   –   Corbera de Llobregat

24 de novembre de 2018

Importante film que denuncia de manera original y sin miedos la lacra de la violencia doméstica. Violencia doméstica y no machista ni de género, porque una de las ideas más interesantes de ‘Llueven vacas’ es la de denunciar que la violencia no empieza con una bofetada o un golpe, sino mucho antes, cuando se ejerce una violencia psicológica y controladora que anula la personalidad de la mujer obligada por miedo a obedecer y creer todo lo que el marido dice. Si él dice que llueven vacas, pues hay que aceptarlo y no salir por si te cae una en la cabeza.

Dirigida por Fran Arráez y producida por Mónica Regueiro, ‘Llueven vacas’ está basada en una obra teatral de Carlos Be ambientada en una única localización, el salón de la casa donde viven Fernando y Margarita, los dos personajes interpretados por seis actores a lo largo de distintos momentos de su vida. Un tercer personaje, Coral, la mujer fatal, entra en escena casi al final del proceso, para acabar convertida casi sin darse cuenta en la primera de un nuevo ciclo de destrucción que sería el de Coral y Fernando. ‘Llueven vacas’, titulo sugerente que despierta la imaginación, es uno de los mas interesantes debuts del cine español de este año por su carga política y de denuncia, por sus excelentes interpretaciones y por ser una arriesgada apuesta formal.

Al Finalitzar  TAULA COL·LOQUI  a càrrec de:

Esther Fabra, Xavier Vicent, Gemma Charines i Clara Viñas

Gemma Charines. Actriu, conta contes i docent teatral.
Des de l’any 2004 fins ara porta formant-se en dansa i moviment, amb Mercedes Boronat, on treballa el moviment com a eina per aconseguir un treball d’interpretació plenament creatiu, tant en les seves feines com a actriu, com en la seva metodologia en la docència teatral.  Com a actriu professional porta treballant des de l’any 1999 en diferents muntatges teatrals. Destaquem els darrers anys amb Carmen, de Bizet, al Teatre Gaudí de Barcelona; Achicorías, de Carlos Be, a Àtic 22 de Barcelona; i Poka Yoke de Silvana Pérez, a El raval és teatre, CC. Raval.   L’any 2017 s’estrena com a actriu de cinema amb el llargmetratge Llueven Vacas, de Carlos Be, dirigit per Fran Arráez. El film va rebre molt bona acollida en diferents festivals, guanyant el Premi a Interpretació col·lectiva. Va ser candidata als Goya 2017 com a actriu revelació en aquesta pel·lícula.

Xavier Vicent
Llicenciat en Psicologia per la Universitat Autònomade Barcelona. Ha fet diversos cursos sobre teràpia cognitiva-social, hiperactivitat, síndrome de Down, lesions cerebrals i conflictes i patologies a l’adolescència i nombrosos seminaris especialitzats en la obsessió, la paranoia o l’esquizofrènia. Màster en Programació Neurolingüística. Amplia experiència laboral i com a docent. Director de l’Institut Clínic Psicològic Corbera. Director i ponent de la Clínica Arvila de Barcelona. Director i ponent del cicle de conferències Associació Libera de Barcelona. Tutor pràcticum de psicologia a la Universitat Abad Oliva. 2017-2018.

Esther Fabra.
Llicenciada en Psicologia per la Universitat de Barcelona.Màster en Psicologia Clínica de l’Institut Superior d’Estudis. Psicològics. Postgrau enPsicopatologia Infanto-Juvenil de l’Institut Superior d’Estudis Psicològics. Ha treballat com a psicòloga al Casal de la Dona de Sant Feliu de Llobregat impartint tallers sobre l’autoestima. Col·labora amb el Centre Mèdic de Sant Feliu de Llobregat des de fa 10 anys.  Psicòloga i membre del Consell d’Administració de la Federació Espanyola d’Afectats d’Ictus durant 9 anys.
Treballa com a psicòloga en l’àmbit privat des de fa 20 anys

Clara Viñas
Testimoni. Víctima de violència de gènere. Comparteix la seva experiència.