IKIGAI


FRANCESC MIRALLES 

IKIGAI – Els secrets del Japó per a una vida llarga i feliç

22 de desembre de 2020

Via Zoom

Ikigai (生き甲斐, ) és un concepte japonès que significa “una raó de ser.”  Tothom, segons la cultura japonesa, té un ikigai. Trobar-lo requereix una recerca profunda i sovint llarga d’un mateix. Tal recerca és fonamental per la creença cultural que creu que descobrir un ikigai porta satisfacció i sentit a la vida. Els exemples inclouen feina, aficions i criar fills.

El terme ikigai es compon de dues paraules japoneses: iki (wikt:生き) que significa “vida; estar viu” i kai (甲斐) “(un) efecte; (un) resultat; (un) fruit; (un) valor; (un) ús; (un) benefici;” (pronunciat com gai) “una raó per viure [sentir-se viu]; un significat per [la] vida; [alguna cosa, allò] pel que val la pena viure; una raison d’etre”.

En la cultura d’Okinawa, ikigai és pensat com “una raó per aixecar-se al matí”; això és, una raó per gaudir la vida.

Francesc Miralles és un autor diverses vegades guardonat que ha escrit nombrosos llibres d’èxit. Nascut a Barcelona, ​​es va llicenciar en filologia alemanya i ha treballat com a editor, periodista i terapeuta artístic. Actualment dóna conferències arreu del món i escriu sobre psicologia i espiritualitat en diferents mitjans. La seva novel·la Amor en minúscula ha estat traduïda a 28 idiomes.