Com la situació sanitària actual ha canviat la vida professional de moltes dones.
8 de març 2021
Via Zoom
MIRIAM MAÑER Titular de Farmàcia fa 16 anys. 5 anys en Johnson i Aventis com a comercial. I ara fa 8 anys al consell d’Administració de Hefame, distribució de medicaments.
ROSA M. MARTIN Enginyera informàtica. Treballa com a Cap de la Unitat de Serveis TIC de la UTG CNTIC de la UPC, Barcelona Tech. És regidora de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat des de 2019, el municipi on viu des de fa més de 30 anys. Amant de la lectura i apassionada per la innovació amb impacte social.
CLARA PRATS Llicenciada en Física per la Universitat de Barcelona i doctora en Física Aplicada i Simulació en Ciències per laUPC, Barcelona Tech. Actualment és professora agregada de la UPC. Investigadora del grup de Biologia Computacional i Sistemes Complexos de la UPC, i responsable de models computacionals al Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge de l’Institut de Recerca en Ciències de la Salut Germans Trias i Pujol (IGTP). La seva línia de recerca se centra en l’ús de la modelització computacional per a l’estudi de malalties infeccioses, principalment la tuberculosi, però també la malària, la malaltia del Chagas i, els últims mesos, la Covid-19.
NÚRIA SALAN Vaig estudiar químiques i em vaig especialitzar en Metal·lúrgia. He treballat, els darrers 30 anys, a la U P C Barcelona Tech, com a professora i investigadora, i m’he especialitzat en acers inoxidables, metall dur, recobriments tècnics i metodologies d’aprenentatge en enginyeries. Des de l’any 2000, que vaig ser secretària del “I Congreso Nacional de las Mujeres y la Ingeniería”, m’he dedicat molt a la captació de talent jove i femení cap als estudis tècnics, i això ocupa ara la major part del meu temps, com a divulgadora. Rescatar els noms i les fites de tantes dones que han quedat amagades, oblidades i invisibilitzades als llibres de text i, per tant, a la nostra memòria, és una de les tasques a les que dedico més temps i esforç. Des de l’any 2016 sóc la Presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia i des de fa uns mesos presento un programa de televisió a FIBRACAT-TV, titulat “L’enginy (in)visible” al qual setmanalment donem visibilitat a dones inventores, científiques i tecnòlogues de tots els temps.
DOMINIQUE VIZMANOS Licenciada en Medicina y Cirugía por la Universidad de Barcelona en 1998.
Formación de postgrado:
– Médico interno residente de Pediatría y sus áreas específicas, en Hospital Materno infantil Vall d’Hebron de 2000 a 2004
– Subespecialidad en Oncohematología pediátrica, en la Unidad de Trasplante de médula ósea entre 2004 y 2008, incluyendo una estancia de dos meses, en el centro oncológico francés de referencia, Hospital Gustave Roussy, en París
– Pediatra del SEM pediátrico de Cataluña, entre 2004 y 2006
– Pediatra de Atención Primaria en Corbera de Llobregat, por oposición, con plaza obtenida en 2008.
– Instructora de Soporte Vital Básico