APP Violència de gènere


PRESENTACIÓ D’APLICACIÓ PER LLUITAR CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Sala Polivalent. Biblioteca Can Baró   –   Corbera de Llobregat

dilluns, 11 de marçr de 2019

Treball guanyador del premi d’emprenedoria 2018 de Molins de Rei realitzat per les alumnes corberenques LAURA PRADO i NOA SOTO de L’Institut Corbera.

Descripció de la idea:

El nostre negoci consisteix en una aplicació que aconsegueixi reduir el nombre d’agressions sexuals i conductes sexistes, que hi ha actualment a la nostra societat contra les dones.

Elements innovadors:

L’ aplicació té com a objectiu ajudar a les dones a sentir-se més segures i poder condemnar tot tipus de conductes sexistes a través de les noves tecnologies.
Per evitar mals usos de l’aplicació, els usuaris hauran d’accedir a l’aplicació a través del seu DNI, d’aquesta manera verificarem la seva identitat i controlarem els integrants del grup de persones que fan la ruta escollida (com desprès explicarem)

Elements de tecnologia digital 4.0. i beneficis:

Com a beneficis trobem prevenir i poder evitar una agressió sexual al moment.
L’ús de la tecnologia GPS per localitzar immediatament a la víctima.
La creació d’un xat comú entre els usuaris i experts en el àmbit, que permetrà als usuaris estar en contacte permanentment.
La possibilitat de dissenyar un recorregut que pugui ser compartir amb altres persones, gràcies al Google Maps.

Forma de fabricació del producte / prestació del servei:

Els usuaris de l’aplicació podran descarregar-la des de l’APP STORE i PLAY STORE.
Aquesta aplicació es dividirà en tres grans apartats.
Un primer apartat en el qual es pot demanar ajut en cas de necessitat, únicament clicant un botó.
Aquest botó enviarà automàticament la localització geogràfica de la persona assetjada als altres usuaris de l’aplicació, així com al personal de l’empresa que intentarà contactar, en cas de no poder fer-ho s’avisarà a la policia.
El segon apartat consistiria en un xat públic, on els usuaris poden compartir experiències i obtenir informació sobre aspectes legals, psicològics, de prevenció, … . Aquí contarem amb l’ajut desinteressat d’advocats i psicòlegs professionals.
L’últim apartat consistirà en la possibilitat de dissenyar la teva ruta i compartir-la amb la resta d’usuaris per així evitar anar sol.

Per veure el treball complet clica aqui