RECUPERACIÓ VISUAL

recuvisualp

Mireia Segura

26 de novembre de 2016

Lloc: Sala Polivalent. Biblioteca Can Baró  Corbera de Ll.

Taller d’exercicis de la vista segons el mètode Bates, adreçat a persones que volen millorar la vista, especialment la miopia, presbícia, astigmatisme, hipermetropia. El mètode Bates és adequat per a qualsevol problema visual.

En la nostra cultura cada cop més persones tenim problemes visuals. Quan això passa, tenim la sort de poder-nos posar unes ulleres que ens ajudaran a veure-hi. Però oblidem que les ulleres no milloren realment el funcionament del nostre sistema visual.

Els ulls són els grans oblidats. Ningú no ens explica que el sistema visual es pot cuidar, entrenar, i millorar.

En la cultura oriental existeixen exercicis de Ioga i de Chi-kung per a la salut visual que en l’actualitat s’apliquen en algunes clíniques oftalmològiques de la Xina.

Tenim a occident el Mètode Bates creat durant el segle passat per l’oftalmòleg William H. Bates i altres tècniques de consciència corporal que ens ajuden convertir la reeducació visual en un treball conscient.

Malauradament aquest mètode està poc desenvolupat al nostre país.
Aquest taller vol contribuir a la difusió d’aquests coneixements, així com a l’entrenament amb exercicis per tal de poder realitzar-los a casa de manera regular per anar recuperant visió.


recuvisual2p
2on. taller         18 de febrer de 2017

taller2